نگاره های  raz

نگاره های raz

دلها تنها با توجه مدام به ذکر و یاد خداوند آرامش می یابند
نگاره های  raz

نگاره های raz

دلها تنها با توجه مدام به ذکر و یاد خداوند آرامش می یابند

معنویت ، عامل آرامش جسم و جان


 متخصصین می‌گویند گرایشات معنوی قوی و نگرش مثبت موجب ارتقای سلامت می‌شود. می‌دانید که برای حفظ سلامت نیازمند آن هستید که درست بخورید، به میزان کافی ورزش کنید، استراحت کافی داشته باشید و از عاداتی مانند سیگار کشیدن پرهیز کنید. اما شاید تعجب کنید اگر بدانید باورهای شما نیز بر سلامت و طول عمرتان تاثیر می‌گذارد. مطالعات زیادی نشان می‌دهند چگونه بیمارانی که گرایش‌های معنوی قوی دارند به بهبودی خود از بسیاری بیماری‌های مزمن مانند هایپرتنشن، بیماری قلبی و بازیافت سلامت پس از جراحی کمک می‌کنند.

معنویت مرحله‌ای است که طی آن افراد معنای زندگی را درک می‌کند. این معنا چیزی فراتر از خودشان است. در واقع معنویت همان چیزی است که آرامش و امنیت خاطر را فراهم می‌کند. برخی افراد با تماشای یک غروب زیبا به چنین احساسی می‌رسند. برخی برای رسیدن به آن به مدیتیشن نیاز دارند و عده‌ای هم آن را در روابط اجتماعی‌شان می‌یابند. این احساسی است که به واسطه آن خود را متصل به چیزی فراتر از خود، می‌توان یافت. گاهی برای بعضی افراد این احساس از خانواده‌شان نشأت می‌گیرد.

تحقیقات نشان می‌دهد منشا معنویت هر چه باشد فواید گسترده‌ای بر سلامت افراد خواهد داشت:

  • افرادی با باورهای مذهبی یا معنویت پاسخ استرسی کمتری (تولید هورمون کورتیزول) به محرک‌ها خواهند داشت. کورتیزول هورمونی است که در پاسخ به استرس توسط بدن رها می‌شود.


  • نگرش مثبت درک درد را تا 30 درصد کاهش می‌دهد.
  • معنویت و رفتارهای مذهبی با کند شدن روند بیماری آلزایمر ارتباط دارد.
  • کسانی که بطور مرتب در برنامه‌ها و فعالیت‌های مذهبی شرکت می‌کنند طول عمر بیشتری دارند. مطالعات نشان داده است شرکت در این فعالیت‌ها از میزان مرگ و میر را تا حدود 12 درصد می‌کاهد.


  • کسانی که تحت عمل احیای قلبی قرار می‌گیرند در صورتی که باورهای قوی داشته باشند بهبود بیشتری را در توانایی‌های جسمی احساس می‌کنند.

- افزایش اعتقادات مذهبی و معنوی به معتادین در ترک اعتیادشان کمک می‌کند.

آنچه تاکنون کاملا مشخص نشده این است که چگونه معنویت یا نگرش مثبت باعث این تغییرات می‌شود اما دو نظریه در این مورد مطرح است. اولین مورد تحت عنوان پاسخ تمدد اعصاب گفته می‌شود. مبنی بر این که اگر بدن در حالت آرامش قرار گیرد، ضربان قلب، فشار خون و میزان تنفس پایین می‌آید که این امر پاسخ استرس را در بدن کاهش می‌دهد. نظریه دیگر این است که معنویت بر عملکرد سیستم ایمنی تاثیر می‌گذارد. معنویت ، ایمان ، حضور در مکان‌های مذهبی عملکرد سیستم ایمنی را به طریقی که قابل سنجش باشد مانند افزایش در گلبول‌های سفید خون بهبود می‌بخشد. در مورد سلامت ، زمانی که بدن احساس امنیت می‌کند و در آرامش قرار دارد ، سیستم عصبی قادر است آرامش خود را حفظ نموده و طبیعی باشد بنابراین سیستم ایمنی قادر است بهتر عمل کند. در واقع در این حالت همه اعضای بدن در مقابله با بیماری‌ها موفق‌ترند. منبع:باشگاه دانشجویان پیام نور

چهار روش برای استراحت دادن به مغز

چهار روش برای استراحت دادن به مغز

آیا شما هم از فشارها و نیازهای زندگی مدرن خسته شده و حس می کنید مغزتان دیگر کشش تحمل آنها را ندارد؟ آیا بجای آنکه بخوابید و استراحت کنید در فیسبوک و توئیتر خود گشت می زنید و صبح ها وقتی بیدار می شوید ایمیل خود را چک می کنید؟

 آیا شما هم از فشارها و نیازهای زندگی مدرن خسته شده و حس می کنید مغزتان دیگر کشش تحمل آنها را ندارد؟ آیا بجای آنکه بخوابید و استراحت کنید در فیسبوک و توئیتر خود گشت می زنید و صبح ها وقتی بیدار می شوید ایمیل خود را چک می کنید؟

اگر شما هم از این دسته افراد هستید که هر روز اطلاعات زیادی را وارد مغزتان می کنید، باید بگوییم که تنها نیستید. ماریا کونیکووا، روانشناس روسی، پیام ساده ای برایتان دارد: نفس عمیق بکشید، تکیه بدهید و به هزینه هایی که این عادت ها برایتان دارند فکر کنید. کونیکووا چهار توصیه و پیشنهاد ساده برای افرادی دارد که می خواهد به مغزشان استراحت بدهند.

خواب خود را بیشتر کنید.

بسیاری از ما کمتر از آنچه لازم است می خوابیم. ولی مهم است بدانید که جبران کردن آن در روزهای تعطیل هیچ فایده ای برای شما ندارد. اگر هر شب شما مشکل خواب دارید و هر شب به اندازه لازم نمی خوابید (طبق تحقیقات انجام شده هر بزرگسال باید چیزی حدود 7 تا 9 ساعت در شب بخوابد) باید کاری کنید که اتاق خواب شما به دور از حواس پرتی های تکنولوژیک باشد. هیچ تلویزیون، تلفن هوشمند یا لپتاپی در اتاقتان نگذارید. زیرا وقتی به رختخواب می روید باید ذهنتان از این چیزها دور شود تا بتواند استراحت کند، نه اینکه هنگام خواب با این چیزها، مغزتان را پر از اطلاعات جدید کنید.

دکمه خروج را فشار دهید.

زمانی که اینترنت نبود را یادتان می آید؟ آن زمان نحوه جمع آوری اطلاعات و پردازش آنها بسیار متفاوت بود. حتی همین چند سال پیش و قبل از ظهور تلفن های همراه هوشمند، ما زمان بیشتری برای استراحت دادن به مغزمان داشتیم. ولی امروز وضع فرق می کند، از فیسبوک به توئیتر و از توئیتر به برنامه های دیگر آنلاین سوئیچ می کنیم تا از تازه ترین رخدادها باخبر باشیم.

کونیکووا توضیح می دهد: «مشکل زمانی آغاز می شود که می خواهید همه آنها را با هم و بطور همزمان انجام دهید. وقتی شروع به انجام چند کار با هم می کنید و فوراً توجه خود را از یک مقاله در یک سایت، به یک توئیت در توئیتر یا یک پست در فیسبوک منعطف می کنید و می خواهید همزمان همه جا باشید، تازه آغاز مشکل است.»

کونیکووا توصیه می کند که در استفاده از اینترنت برای خودتان حد و مرز بگذارید و در یک زمان فقط روی یک برنامه یا یک وبسایت تمرکز کنید.

کارها را یکی یکی انجام دهید.

ما در میان فرهنگی غرق شده ایم که به انجام چند کار بطور همزمان بها می دهد. در این فرهنگ افرادی که از عهده انجام چندین وظیفه بطور همزمان برمی آیند، تحسین می شوند، حتی اگر نتیجه کار آنها ایده آل نباشد. بنابراین اگر می خواهید در چنین محیطی از دیگران عقب نمانید، هر کاری را بطور جداگانه ولی با نظم و دقت بالا انجام دهید.

هیچ کاری نکنید.

راه حلی که کونیکووا برای سرریز اطلاعاتی ارائه می دهد، متفکر بودن است که در کتاب خودش (تفکر برتر: چطور مانند شرلوک هولمز فکر کنیم) به آن اشاره کرده است. او استدلال می کند که این کارآگاه مشهور به مغز خود استراحت زیادی می دهد. کونیکووا می گوید: «شرلوک روی مبل راحتی اش می نشیند و هیچ کاری نمی کند.»

هر روز در حدود 10 دقیقه به خودتان استراحت بدهید و این زمان را به "هیچ کاری نکردن" اختصاص دهید. ذهن شما مانند یک عضله رشد می کند و قویتر و بزرگتر می شود. زمانی می توانید راحت تر و طولانی تر تمرکز کنید که به ذهنتان استراحت داده باشید.

برترین ها

منبع :پرشین وی (چهار روش برای استراحت دادن به مغز )

تمرکز

بر خوب استفاده کردن از زمان تأکید کنید نه مشغول بودن

تمرکز رمز این کار است

مهارت برنامه‌ریزی

بارها اتفاق افتاده که در یک لحظه متوجه شده‌ایم هفت روز هفته به پایان رسیده است.

 یعنی روز جمعه حسرت شنبه تا پنجشنبه را خورده ایم

و با یک حساب سرانگشتی دریافته‌ایم

زمان زیادی از 168 ساعت یک هفته هرز رفته یا ضایع شده است.

چون

الف) تا کنون نگاه ما به زمان، روز، هفته و ماه بوده است نه ساعت و دقیقه و ثانیه.

ب) در تقسیم اوقات همیشه فرداها را روز فعالیت تعریف کرده‌ایم.

ج) ساعات روزانه و هفتگی را در قاب زمان جدی نگرفته‌ایم.

وجود این سه مسئله ما را به ضایعه اتلاف وقت دچار ساخته است.

بنابراین، نخستین گام جهت تکثیر زمان عبارت است از

تصویر واقعی و مرزبندی شده از 24 ساعت هر روز.

افکار دوست‌داشتنی

افکار دوست‌داشتنی درواقع جذاب و دوست‌داشتنی است. روش زندگی‌مان تا حد زیادی تحت تسلط ذهن‌مان است، ذهنی که هرروز طبق شرایط موجود تنظیم می‌شود. افکار نامطلوب مانند انتقام، خشم، انتقاد و از این نوع، زندگی‌مان را به آهنربایی تبدیل کرده که تلخی و آزردگی بیشتری را به سمت خود جذب می‌نماید. چرخه مرگبار آن نیز غالبا تاریکی و افسردگی است. برای این‌که از شر این افکار رها شویم باید افکارمان را به سمت افکار دوست‌داشتنی و جذاب سوق دهیم؛ افکاری چون مهربانی، نجابت، عشق، شکیبایی و خودداری. در نتیجه می‌توانیم تمام خوبی‌های دنیا و هستی را به سمت خود جذب​ و زندگی سالم‌تر و بهتری را تجربه کنیم.

منبع :جام جم (انتخاب از مطلب زندگی سالم با افکار سالم )