نگاره های  raz

نگاره های raz

دلها تنها با توجه مدام به ذکر و یاد خداوند آرامش می یابند
نگاره های  raz

نگاره های raz

دلها تنها با توجه مدام به ذکر و یاد خداوند آرامش می یابند

معنویت ، عامل آرامش جسم و جان


 متخصصین می‌گویند گرایشات معنوی قوی و نگرش مثبت موجب ارتقای سلامت می‌شود. می‌دانید که برای حفظ سلامت نیازمند آن هستید که درست بخورید، به میزان کافی ورزش کنید، استراحت کافی داشته باشید و از عاداتی مانند سیگار کشیدن پرهیز کنید. اما شاید تعجب کنید اگر بدانید باورهای شما نیز بر سلامت و طول عمرتان تاثیر می‌گذارد. مطالعات زیادی نشان می‌دهند چگونه بیمارانی که گرایش‌های معنوی قوی دارند به بهبودی خود از بسیاری بیماری‌های مزمن مانند هایپرتنشن، بیماری قلبی و بازیافت سلامت پس از جراحی کمک می‌کنند.

معنویت مرحله‌ای است که طی آن افراد معنای زندگی را درک می‌کند. این معنا چیزی فراتر از خودشان است. در واقع معنویت همان چیزی است که آرامش و امنیت خاطر را فراهم می‌کند. برخی افراد با تماشای یک غروب زیبا به چنین احساسی می‌رسند. برخی برای رسیدن به آن به مدیتیشن نیاز دارند و عده‌ای هم آن را در روابط اجتماعی‌شان می‌یابند. این احساسی است که به واسطه آن خود را متصل به چیزی فراتر از خود، می‌توان یافت. گاهی برای بعضی افراد این احساس از خانواده‌شان نشأت می‌گیرد.

تحقیقات نشان می‌دهد منشا معنویت هر چه باشد فواید گسترده‌ای بر سلامت افراد خواهد داشت:

  • افرادی با باورهای مذهبی یا معنویت پاسخ استرسی کمتری (تولید هورمون کورتیزول) به محرک‌ها خواهند داشت. کورتیزول هورمونی است که در پاسخ به استرس توسط بدن رها می‌شود.


  • نگرش مثبت درک درد را تا 30 درصد کاهش می‌دهد.
  • معنویت و رفتارهای مذهبی با کند شدن روند بیماری آلزایمر ارتباط دارد.
  • کسانی که بطور مرتب در برنامه‌ها و فعالیت‌های مذهبی شرکت می‌کنند طول عمر بیشتری دارند. مطالعات نشان داده است شرکت در این فعالیت‌ها از میزان مرگ و میر را تا حدود 12 درصد می‌کاهد.


  • کسانی که تحت عمل احیای قلبی قرار می‌گیرند در صورتی که باورهای قوی داشته باشند بهبود بیشتری را در توانایی‌های جسمی احساس می‌کنند.

- افزایش اعتقادات مذهبی و معنوی به معتادین در ترک اعتیادشان کمک می‌کند.

آنچه تاکنون کاملا مشخص نشده این است که چگونه معنویت یا نگرش مثبت باعث این تغییرات می‌شود اما دو نظریه در این مورد مطرح است. اولین مورد تحت عنوان پاسخ تمدد اعصاب گفته می‌شود. مبنی بر این که اگر بدن در حالت آرامش قرار گیرد، ضربان قلب، فشار خون و میزان تنفس پایین می‌آید که این امر پاسخ استرس را در بدن کاهش می‌دهد. نظریه دیگر این است که معنویت بر عملکرد سیستم ایمنی تاثیر می‌گذارد. معنویت ، ایمان ، حضور در مکان‌های مذهبی عملکرد سیستم ایمنی را به طریقی که قابل سنجش باشد مانند افزایش در گلبول‌های سفید خون بهبود می‌بخشد. در مورد سلامت ، زمانی که بدن احساس امنیت می‌کند و در آرامش قرار دارد ، سیستم عصبی قادر است آرامش خود را حفظ نموده و طبیعی باشد بنابراین سیستم ایمنی قادر است بهتر عمل کند. در واقع در این حالت همه اعضای بدن در مقابله با بیماری‌ها موفق‌ترند. منبع:باشگاه دانشجویان پیام نور